Реферат

на тему:

Океан Ельзи

Роки з 1994

Звідки Львів

Країна Україна

Жанр(и) рок, поп-рок, мелодійний рок

Лейбл(и) COMP music / EMI

Склад Святослав Вакарчук

Петро Чернявський

Денис Дудко

Мілош Єліч

Денис Глінін

Колишні учасники Павло Гудімов (1994-2005)

Юрій Хусточка (1994-2004)

Дмитро Шуров (2000-2004)

www.okeanelzy.com

Зміст

1 Історія

1.1 Львівські роки (1994—1998)

1.2 «Золотий» склад

1.3 Океан Ельзи тепер

2 Цікаві факти

3 Склад

4 Колишні учасники

5 Дискографія

5.1 Інші платівки

6 Мультимедіа

7 Посилання

Океан Ельзи (або скорочено — О. Е.) — український рок-гурт, створений
1994 року у Львові. Лідером гурту є Святослав Вакарчук.

Історія

Львівські роки (1994—1998)

Ударник Денис Глінін, гітарист Павло Гудімов та бас-гітарист Юрій
Хусточка грали разом у «Клані тиші», а влітку 1994, після знайомства зі
Святославом Вакарчуком, почалася історія нового львівського рок-гурту.
Хлопці вирішили назватися «Океаном Ельзи» і почалися регулярні
репетиції. Тоді гурт грав переважно суміш поп- і ліричної рок-музики на
слова Вакарчука. Перший серйозний виступ відбувся 12 січня 1995 року
перед Львівським оперним театром перед 7-тисячним натовпом. Того ж року
хлопці створюють перше відео на пісню «Long time ago» (режисер —
Володимир Зайковський)[1] та записують у Львові касету «Демо», кілька
композицій з якої («Голос твій», «Long time ago» та «Вона підійшла до
вікна») потім увійшли до дебютного альбому «Там, де нас нема» і
різноманітних збірок.

В 1996 році «Океан Ельзи» активно їздить по фестивалях. Серед
українських: «Таврійські ігри» і «Перлини сезону»-96. Також львів’янам
вдалося виступити у Франції та Німеччині. Виходить максі-синґл «Будинок
зі скла», у звучанні якого вже чітко сформовано музичний стиль ОЕ, хоча
весела і несерйозна пісенька «Mickey Mouse» яскраво виділяється серед
решти композицій. Згодом хлопці знайомляться зі своїм майбутнім
продюсером Віталієм Клімовим та виступають на «Рок-Екзистенції 1997».
Здобувши популярність у Львові та досвід виступів по всій країні, ОЕ на
початку 1998 року переїжджає до Києва і готує матеріал для першої
повноцінної платівки.

«Золотий» склад

^

?

\

\

^

?

?

¦

?

°

?

ae

e

?

o

> B D F ^ b d f p t v x ? ? ?   ¶ ? A A Ue a a ae u th

0

ph0e

????????????x?0

???????¤?¤?$???????y?3) влітку наступного 2004 року гурт покинули басист
Юрій Хусточка і клавішник Дмитро Шуров, а 2005-го сольну кар’єру
розпочав і гітарист Павло Гудімов.

Океан Ельзи тепер

Від 2004 в гурті грають басист Денис Дудко і сербський клавішник Мілош
Єліч. У 2005 до О. Е. приєднався гітарист Петро Чернявський. 22 вересня
2005 року альбом GLORIA у перший же день продажу став «платиновим» — за
6 годин було продано 106 000 екземплярів.

Вокаліст Святослав Вакарчук як посол доброї волі Програми Розвитку ООН
для молоді в Україні бере участь у багатьох соціальних та культурних
проектах. Зокрема, всі кошти, отримані від продажу синґлу Веселі, брате,
часи настали… було призначено для дитячого будинку в місті Макіївка. В
2006 р. рок-гурт зіграв безкоштовний концерт для українських миротворців
у Косово.

Випущений у 2005 році підручник з історії України зазначає «Україну
знають у світі й за досягненнями у мистецтві. У багатьох країнах є
шанувальники у групи „Океан Ельзи“», і містить фотографію «Юлія
Тимошенко й лідер групи „Океан Ельзи“ Святослав Вакарчук».

25 квітня 2007 року гурт «О. Е.» презентував новий альбом «Міра». Новий
реліз присвячено загиблому звуко-продюсерові «Океану Ельзи» Сергію
Толстолузькому. Учасники гурту вважають альбом найбільш «роковим» за всю
історію команди.

У кінці 2008 р. вийшов дебютний сольний альбом вокаліста Святослава
Вакарчука — «Вночі», над яким працювали всі музиканти ОЕ.

Цікаві факти

«Океан Ельзи» ніколи не братиме участі у конкурсних програмах музичних
змагань та фестивалях, тобто заходах, де учасники змагаються за призові
місця (наприклад, «Євробаченні»). Таке принципове рішення гурт прийняв
ще на початку існування, після розчарування на одному з фестивалів, де
«Океан» був із самого початку лідером протягом всіх виступів, поки не
виступив останній колектив. А «Океан Ельзи» зайняв лише 2-ге місце.

Теми пісень гурту звучать у першому українському анімаційному
мультсеріалі «Лис Микита» та у дитячому фільмі «Прикольна казка».

Склад

Святослав Вакарчук — вокал

Петро Чернявський — гітара

Денис Дудко — бас-гітара

Мілош Єліч — клавішні

Денис Глінін — перкусія

Колишні учасники

Павло Гудімов — гітара (1994—2005)

Юрій Хусточка — бас (1994—2004)

Дмитро Шуров — фортепіано, синтезатори (2000—2004)

Дискографія

Там, де нас нема (1998)

Янанебібув (2000)

Модель (2001)

Суперсиметрія (2003)

GLORIA (2005)

Міра (2007)

Інші платівки

«Будинок зі скла» (1996, максі-синґл)

«Холодно» (2002, синґл)

«Tviй формат» (2003, акустична платівка)

«Дякую» (2004, синґл)

«Веселі, брате, часи настали…» (2006, синґл)

«1221» (2006, збірка)

«Вибране» (2007, збірка)

«Вночі» (2008, сольний альбом Вакарчука, записаний разом з музикантами
ОЕ)

Посилання

Офіційний сайт гурту «Океан Ельзи»

Тексти пісень, акорди «Океану Ельзи»

Фан клуб Святослава Вакарчука

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BA%D0%B5%D0%B0%D0%BD_%D0%95%D0%BB
%D1%8C%D0%B7%D0%B8

Похожие записи